Welkom,
Leuk dat je even bij me langs komt, kijk rustig rond , laat een reactie achter en misschien vind je het ook leuk om volger te worden .


Volgers

woensdag 9 januari 2013

Zo verdrietig...

Hallo lieve allemaal,
Even geen kaartje vandaag maar moet ik iets heel triests aan jullie vertellen.


Let op dit is heel heftig om te lezen, dus kun of wil je het niet lezen, klik dit dan weg!!!


Ik heb jullie een poosje terug eens verteld dat de dochter van mijn zusje een 2-ling heeft gekregen. Noyanna en Isabella. Afgelopen juni zijn ze, zoals het leek, gezond geboren. Na een paar dagen waren ze ook al thuis en de roze wolk leek compleet daar met die 2 kleintjes.
Na 2,5 maand werden ze ziek en zijn ze opgenomen in het ziekenhuis in Groningen. Toen volgende er een heel moeilijke periode van 3 maanden, waarin ze een paar keer op het randje van de dood balanceerden. Maar vechtertjes waren het! Het bleek wel dat ze een stofwisselingsziekte hadden, alleen konden de artsen niet ontdekken welke dat precies was en dat weten ze tot op de dag van vandaag nog niet. Over de hele wereld dachten artsen mee, echt geweldig. Uiteindelijk, toen ze toch niet konden achterhalen welke om stofwisselingsziekte het ging, besloten de artsen om dan symptoombestrijding te doen. Dat ging redelijk goed. En eind november was het zo ver… ze mochten naar huis! Wat waren we allemaal blij! Eindelijk, en nu kon alles alleen nog maar beter gaan met ze.

Helaas mocht het niet zo zijn. Na 3 weken thuis te zijn geweest, werden ze weer ziek. Nou ja… ze kregen een verkoudheid en dat werd een beginnend griepje. Toch werden ze weer opgenomen in het ziekenhuis. Eerst hier in Leeuwarden maar al gauw moesten ze weer naar Groningen. Daar ging het na in een heel diep dal te hebben gezeten, stapje voor stapje weer iets beter met ze. Wat een kanjers toch! Maar toen… kwam er een telefoontje van het ziekenhuis. De dochter van mijn zusje en haar vriend moesten zondag avond laat direct komen want het ging niet goed met Noyanna. Een hartslag van boven de 240 en een koorts van boven de 40. Veel teveel zout in haar bloed en suiker tekort… Weer was het kritiek. De pappa en de mamma moesten in het ziekenhuis blijven en kregen een bed op de kamer van hun dochter. De volgende dag ging het al niet beter, nee zelfs ging ze nog verder achteruit. Maandag middag zijn ze begonnen met het toedienen van morfine… haar lichaampje kon niet meer… ze was op…maar ze hoefde nu geen pijn meer te hebben.
…En toen dat telefoontje van mijn zwager vannacht… ze is er niet meer…het is over…
Dat was zo vreselijk….

Toch ben ik heel blij dat ik deze lieve pop 7 maanden lang heb mogen kennen. En stiekem ben ik ook wel blij dat haar een verdere lijdensweg bespaard is gebleven.


Je was nog maar een vogeltje.
Zo klein en zo teer.
Je kon niets meer dan wachten...
tot je vliegen kon
de laatste keer...


Lieve Noyanna rust zacht.
Ik zal je nooit vergeten!
Je hebt een speciaal plekje in mijn hart.
Liefs en heel veel kusjes van jou tante Heleen!


17 opmerkingen:

Debby zei

Ik heb heel wat kaarsjes voor dit nu lieve kleine engeltje gebrand, maar het heeft helaas niet mogen baten...............heel veel sterkte in deze zeer moeilijke tijd en wens Noyanna's zusje heel veel sterkte en kracht zodat ze voor haar kleine leventje kan vechten.

liefs Debby

Wilma zei

Hallo Heleen,
Al is dit berichtje dan heftig.....ik kon het niet wegklikken. Reacties geven doe je in goede en in slechte tijden. Meis.....ik zit hier met tranen in mijn ogen. Gecondoleerd met dit verlies. Zo klein, zo teer.....veel te vroeg heengegaan.
Heel veel sterkte.....ook voor de ouders en andere familieleden.
Liefs Wilma

Dora zei

hoi Heleen,
wat een naar en triest bericht.
dit is een zo'n erg verlies en een gemis. ik heb er geen woorden voor. dit is gewoon heel erg, wat een verdriet. en ik begrijp dat de andere zusje ook een stofwisseling ziekte heeft? oooo....wat een onzekere toekomst gaan ze toegemoet.
heel veel sterkte om dit verdriet een plekje te kunnen geven.
groetjes

Jolanda zei

heel erg verdrietig Heleen!
heel veel sterkte...
grtz Jolanda

Bea zei

Heleen, wat allemaal verdrietig, tranen schieten in mijn ogen, ik ken ze wel niet maar toch als je zo'n berichtje leest wordt je er naar van. Wens je veel sterkte, ook voor de ouders van Noyanna en hoop dat de andere kleine meid er wel doorkomt......

groetjes Bea.

Anoniem zei

Wat erg Heleen.Ben er stil van heel veel sterkte de komende tijd ook voor de ouders.Groetjes Joke

Marga50 zei

Hoi Heleen, dit klik je niet even weg,wat een naar en triest bericht.Gecondoleerd met dit hele grote verlies ook voor de ouders. Heleen heel veel sterkte, ook voor de ouders en verdere familie. Marga.

Catharina zei

Wat een intens verdriet. Hele vele sterkte met dit grote verdriet.

made by ineke zei

jemig
sterkte
groetjes ineke

Glenda de Heide zei

Wat een in en in triest berichtje. Gecondoleerd en heel veel sterkte aan jou, de anders en de verdere familie.

Veel liefs Glenda

Karin Schuring zei

Wat is de wereld toch oneerlijk hé! Ik kan er soms ook niet bij met mijn pet... Zo klein en dat al zoveel meegemaakt! Diep triest en ontzettend moeilijk... Ik hoop dat jullie veel steun aan elkaar kunnen geven en dat de woorden die gezegd en geschreven worden jullie helpen bij dit proces. Ook mijn condoleances aan jullie en heel heel veel sterkte!!!

Lieve groet, Karin

Anita Meijer zei

Oh Heleen wat erg dit, kippevel over mijn hele lichaam en woorden schieten me tekort. Zo'n klein meisje die zo gevochten heeft in haar jonge leventje en dan uiteindelijk het toch niet redden, wat verschrikkelijk. Ik wens je heel veel sterkte met dit verlies Heleen, ook voor de ouders van dat meisje en ik hoop met heel mijn hart dat haar zusje het gaat redden. Pfff weet echt eventjes niet wat ik moet zeggen. Het kaarsje voor Corrie heb ik hier al aangestoken, zal er ook nog eentje voor haar opsteken. Hou je taai meis.
Dikke knuf van Anita

jolanda zei

Heel veel sterkte voor allen.

Miranda Slagboom-de Groot zei

Ik heb je verhaal zitten lezen en kreeg er echt de rillingen van. Wat ontzettend erg is dit zeg. Ik wil jullie heel veel sterkte wensen.
Liefs Miranda

Jetty zei

o lieverd, ik heb er ff geen woorden voor, zo intens verdrietig, van mijn kant heel veel kracht voor jou en het gezin van je zusje, liefs Jetty xxx

inge zei

Lieve Heleen,

Voor jou en je familie heel veel sterkte met dit verlies. Wat een verschrikkelijke lijdensweg voor jou zusje en haar man moet dit zijn.

Groetjes inge

Fitness Equipment India zei

Thanks for the information... I really love your blog posts... specially those on Celebrity corporate club