Welkom,
Leuk dat je even bij me langs komt, kijk rustig rond , laat een reactie achter en misschien vind je het ook leuk om volger te worden .


Volgers

dinsdag 25 november 2014

Tutorial kerstster

Hallo allemaal,

Vandaag heb ik een keer geen gewone kaart voor jullie maar een leuke tutorial voor het maken van een kerstster. Kennen jullie de vlaggetjes van Joy!Crafts nog? Ik heb namelijk een kerstster gemaakt met deze leuke vlaggetjes. Hoe, dat ga ik jullie hier onder stap voor stap uitleggen.

Je begint met het snijden van 4 grote en 4 kleine vlaggetjes met het geschulpte randje. Dit doe je uit cardstock. Dan snijd je van de vlaggetjes zonder randje ook 4 grote en 4 kleine uit. Dit heb ik in dit geval met design papier en glitter karton gedaan, maar je kunt natuurlijk ook best alleen design papier gebruiken. 
De randjes kun je al dan niet inkten. Straks laat ik van beide het resultaat zien.
Dan ga je plakken. Eerst de design papiertjes op de cardstock en daarna plak je de vlaggetjes op de volgende manier in elkaar.
Dit zijn de kleine vlaggetjes
En hieronder de grote vlaggetjes
De grote plak je daarna kruislings op elkaar zodat je een ster van 4 punten krijgt en scheef daar overheen plak je de kleine ster.
Nu ziet je kerstster er dus uit als bovenstaande foto en kan het versieren beginnen want de voor en achterkant zijn nu natuurlijk niet zo mooi. Op de achtkant plak ik gewoon een witte ronde cirkel waar ik evt op kan schrijven als ik het weg ga geven of sturen.
De voorkant heb ik versierd tot een waxinelicht houdertje

En ik had jullie ook het resultaat beloofd van de niet ge-inkte randjes en daar heb ik dus een hanger van gemaakt.

Leuk dat jullie weer even een bezoekje gebracht hebben. Ik wens jullie heel veel succes met het maken van zo'n kerstster, ben nu al benieuwd naar jullie resultaten.
 photo Groetjesleegpng_zps7261f41e.png

6 opmerkingen:

corryskaart zei

hoi heleen
wat een mooie ster met deze mal, erg leuk bedacht en uitgevogeld:-)) maar daar ik deze mal niet heb zal ik het op een andere manier moeten gaan maken:-((
groetjes en dank voor het laten zien...corry

jolanda zei

heel mooi

Sylviahobbycards zei

Hallo Heleen,

Een super leuke creatie geworden.

Een fijn weekend en groetjes,
Sylvia.

Lisbeth van den heuvel zei

Hoi Heleen
mooie kerstster
grtjs Lisbeth

Henriëtte zei

Wat een superleuk idee om met de vlaggen-mallen een kerstster te maken. Prachtig geworden!

groetjes Henriëtte

Monique zei

Gave kerstster. Ik ben mijn blogs even bij langs. Ik weet ja helemaal niet meer wie ik volg...hahaha.
Lieve groetjes Monique