Welkom,
Leuk dat je even bij me langs komt, kijk rustig rond , laat een reactie achter en misschien vind je het ook leuk om volger te worden .


Volgers

zaterdag 16 januari 2016

Tutorial met pigment markers

Hallo lieve allemaal,

Joy!Crafts heeft in samenwerking met Winsor en Newton nieuwe markers op de markt gebracht. De markers zijn zo uniek omdat er nog nooit eerder pigment markers op basis van alcohol gemaakt zijn. Wij van het dt-team mochten deze markers uitproberen en na wat prutsen en kliederen ben ik nu laaiend enthousiast! Daarom heb ik een tutorial gemaakt en hoop dat jullie straks net zo enthousiast zijn als ik.

De markers zijn uitermate geschikt om er lekker met je vingers in te smeren. Op die manier krijg je super gave uitwerking. Ik ben begonnen met 1 kleur, geel in dit geval en heb mijn speciale marker papier er stukje voor stukje mee ingesmeerd. Ik heb de helft van een A4 hiervoor gebruikt.Daarna heb ik hier en daar wat oranje aangezet en ook dat heb ik er lekker in gewreven met mijn vingers. Je moet geen schone handen willen houden want dat gaat echt niet met deze markers, haha.
Vervolgens heb ik mijn zwarte marker gepakt en daar heb ik de rand mee getekend. Zoals je ziet zijn de randen niet helemaal recht en strak maar dat hoeft ook niet met art journal, dit is echt handwerk. Daarna heb ik wat leuke stempels voor op de achtergrond uitgezocht en die heb ik met memento inkt gestempeld. Waarom met memento... die droogt het beste op dit papier. Versafine die blijft erg lang nat en zelfs na een nacht drogen wil het nog makkelijk vlekken.


Op de mask stencils heb ik mijn zwarte marker aangebracht en die gebruikt als een stempel. Is het nu te snel droog dan kun je er een klein beetje water overheen sprayen.


Op een apart stuk windsor papier heb ik deze poes getekend en gekleurd, net als de hartjes. Uitgeknipt en samen met de tekst op mijn achtergrond gelegd en gepositioneerd. Toen ik helemaal tevreden was heb ik alles op het papier gelakt en gemat op een zwarte kaart.


De kaart hieronder heb ik op dezelfde manier gedaan alleen dan met andere kleuren. De vogel en de ballon heb ik ook zelf getekend. 
Tip! Als je zelf een tekening maakt, teken dan eerst in de kleur van je tekening en zet daarna pas de zwarte rand eromheen. Anders blend het zwart makkelijk in je tekening mee.


Ik hoop dat jullie nu net zo enthousiast zijn geworden als ik en dat jullie binnenkort jullie creaties trots laten zien op jullie blog of fb. Fijn dat jullie weer even langs zijn geweest en heel graag tot snel!
 photo Groetjesleegpng_zps7261f41e.png
Gebruikte materialen:
6002/0819 polybesa ATC
6011/0085 Paper bloc Rustic Wood
6410/0024 Clearstamp Old letter (eng)
6410/0338 Clear stamps banner tekst
6410/0342 Clear stamp - Grunge Texture
6410/0362 Clear stamps - grunch dots
8089/0244 Kraft papier - Zwart 30,5x15cm
C0290047 pigment markers 36 pcs
C6001004 pigment marker papier A4

Pigment Marker Gummed Paper Pad

2 opmerkingen:

Lisbeth van den heuvel zei

hoi
superleuke en toffe creatie
grtjs lisbeth

Claudia Rogier zei

Hoi,

Leuke tutorial, heel mooi.

grtjs
Claudia